Välkommen till Reumatikerdistriktet Västmanland

Reumatikerdistriktet Västmanland finns till för att ge stöd och råd i vardagen för dig med reumatisk sjukdom eller sjukdom i rörelseorganen. Vi har 1 300 medlemmar som har många aktiviteter tillsammans.

Reumatikerdistriktet Västmanland startade 1971. Idag har distriktet ansvar för 5 kommunala föreningar i länet med ca 1 300 medlemmar.

Distriktet fungerar som en kanal mellan Reumatikerförbundet och lokalföreningarna:Kolbäcksdalen, Fagersta, Sala, KAK (Köping, Arboga, Kungsör) och Västerås.

Reumatikerdistriktet Västmanland är en av 24:a organisationer inom HV (Handikappföreningarna Västmanland) som arbetar intressepolitiskt mot de länsövergripande myndigheterna.

Det är lokalföreningarna som har den mesta medlemskontakten.

Hos föreningarna kan du bl.a. gå

•  kurser
  •  läsa i cirkel
  •  bada
  •  gymnastisera
  •  lära dig mer om din sjukdom, umgås och få goda vänner.

Distriktet utför politiskt påverkansarbete på länsnivå. Bland annat har vi representanter i

• Handikappföreningarna Västmanland, HV
  • Landstingets handikappråd, LHR
  • Brukarråd Ortopeden
  • Brukarråd Reumatologen

På distriktet vill vi få igång en Hälso-och Sjukvårdsgrupp.

Vårt mål är att alla reumatiker är fullt delaktiga och jämlika i samhället.
Vår förening är en del av Reumatikerförbundet, som har 200 föreningar över hela landet.

Som medlem träffar du personer med olika reumatiska sjukdomar som:

• får information
  • byter erfarenheter