Föreläsning Tema smärta

Mälardalens Högskola och Reumatikerförbundets Västmanlandsdistrikt i samverkan anordnar en eftermiddag med aktuella föreläsningar på:

Tema Smärta

Mälardalens Högskola, Västerås.
Lokal: Omega kl 13:30-17:00, ingen avgift eller föranmälan.

Fenomenet smärta behandlas utifrån aktuell forskning av inbjudna forskare på området. Temadagen riktar sig till Reumatikerförbundets medlemmar, studenter, profession, allmänhet.
Föreläsare:
- Anne Söderlund, leg. Sjukgymnast och professor, Mälardalens Högskola
- Eva Kosek, docent och överläkare, Karolinska institutet,
- Stefan Bergman, docent och speciallist allmän-medicin, FoU-centrum Spenshult.
- Christina Helging Opava, professor i sjukgymnastik, Karolinska institutet.
 Konferencier: Reumatikerförbundets Ordförande, Anne Carlsson

Temadag om Smärta
Program:

13:30 Konferencier Reumatikerförbundets ordförande, Anne Carlsson, hälsar föreläsare och åhörare välkomna.

13:40 Föreläsning Anne Söderlund, leg. Sjukgymnast, professor, Mälardalens Högskola Beteendeförändring vid smärta – en möjlig väg? Föredraget behandlar: aktuell forskning samt exempel med patientfall

14:25 Föreläsning Eva Kosek, docent och överläkare, Karolinska institutet, Centralnervösa mekanismer och inflammation vid långvarig smärta Föredraget behandlar: nya forskningsrön avseende nervsystemets och immunsystemets betydelse vid långvariga smärttillstånd.

15.10 Paus 20 min. Reumatikerdistriktet bjuder på frukt och mineral-vatten.

15:30 Föreläsning Stefan Bergman, docent och speciallist allmän-medicin, FoU-centrum Spenshult. När smärtan är sjukdomen - Mekanismer och behandling Föredraget behandlar: mekanismerna bakom långvarig smärta och hur denna kan behandlas.

16:15 Föreläsning Christina Helging Opava, professor i sjukgym-nastik, Karolinska institutet. Från vila och avlastning till hälsofrämjande fysisk aktivitet vid ledgångsreumatism

17.00 Konferencier Anne Carlsson avslutar dagen.

Hitta hit:
Västerås, Mälardalens Högskola, Högskoleplan 1 Ingång R1.
Håll ner ctrl tangenten och klicka på länken för karta http://www.mdh.se/polopoly_fs/1.20380!/Menu/general/column-content/attachment/Campus%20Vasteras%20HT12%2C%20201208.pdf

Parkeringar finns både framför och bakom högskolan.Ett mindre antal platser för fordon med handikapp-tillstånd.Lokalerna och toaletter är handikappanpassade. Föreläsningslokalen har hörslinga.

Restaurang finns som serverar dagens rätt. Café i omedelbar anslutning till föreläsningssalen.

Kontakt:
OBS! Ingen föranmälanAgneta Hedman, Reumatikerdistrikt Västmanlandagnetahedman@yahoo.se073-5236010